Τύποι Τζακιών

tzakiatypoi-paradosiakotzaki-01_small.jpg
tzakiatypoi-paradosiakotzaki-prismatiko-01_small.jpg
tzakiatypoi-paradosiakotzaki-prokat-01_small.jpg
tzakiatypoi-aerotherma-01_small.jpg
tzakiatypoi-kalorifer-01_small.jpg
tzakiatypoi-kaseta-01_small.jpg
tzakiatypoi-kaseta-02_small.jpg

FIRETECH-Βασιλακάκης

Τα τζάκια σήμερα χωρίζονται σε τρείς διαφορετικές κατηγορίες . Παραδοσιακά , προκατασκευασμένα και ενεργειακά . Παρακάτω θα δούμε ξεχωριστά την κάθε κατηγορία και τους διαφορετικούς τύπους ώστε να επιλέξουμε ποιος τύπος ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες μας .

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ ( ΚΛΑΣΙΚΑ - ΧΤΙΣΤΑ )
παραδοσιακά τζάκια , χτιστές ανοιχτές εστίες από πυρίμαχα υλικά όπως τα πυρότουβλα η πλάκες από μαντέμι , ιδανικά για συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα . Η επαφή με τη φωτιά είναι άμεση και η θερμότητα αποδίδεται στον χώρο με ακτινοβολία . Η απόδοση τους δεν ξεπερνά το 10 με 15 % μας αποζημιώνουν όμως με την ιδανική παρέα και την θαλπωρή που προσδίδουν στο χώρο .
Σε αυτήν την κατηγορία δεν υπάρχουν τυποποιημένες εστίες κατασκευάζονται επι τόπου , τα σχέδια και οι διαστάσεις ποικίλουν ανάλογα τις ανάγκες του χώρου και της αισθητικής τους .

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
Τζάκια της ίδιας φιλοσοφίας , με την διάφορα ότι είναι προκατασκευασμένα συναρμολογούνται και τοποθετούνται εύκολα , γρήγορα , και το κόστος τους είναι αρκετά μικρότερο .
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι για να επιλέξετε όπως ίσια , γωνιακά , πρισματικά , μονόπλευρα , και τριών όψεων .

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ
Τα ενεργειακά τζάκια είναι εστίες κατασκευασμένες από μαντέμι ή χάλυβα, εξοικονομούν ενέργεια φθάνοντας σε ποσοστιαίες αποδόσεις μέχρι και 90 % έχοντας ταυτόχρονα μηδενικές απώλειες . Τα ξεχωρίζουμε σε αερόθερμα και υδραυλικά η τζάκια καλοριφέρ. Τα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια διοχετεύουν θερμό αέρα στο χώρο η και σε ολόκληρο το σπίτι μέσο δικτυού αεραγωγών , ενώ τα ενεργειακά τζάκια καλοριφέρ συνδέονται με τα σώματα καλοριφέρ , αυτόνομα η παράλληλα με τον λέβητα πετρελαίου .

Αερόθερμα ενεργειακά τζάκια
Διατίθενται σε διάφορους τύπους και σχέδια , ίσια , γωνιακά , πρισματικά , δύο όψεων , τριών όψεων και tunel . Επίσης μπορούμε να επιλέξουμε και τον τύπο της πόρτας συρόμενη προς τα επάνω η ανοιγόμενη . Το κυριότερο κριτήριο πάντως είναι η απόδοση τους και τι χώρο είναι ικανά να ζεστάνουν .

Υδραυλικά ενεργειακά τζάκια ( τζάκια καλοριφέρ )
Ισχύει το ίδιο με τα αερόθερμα , διατίθενται επίσης στους ίδιους τύπους και σχέδια σε μεγάλη ποικιλία . Εκτός την κυκλοφορία νερού στα σώματα του καλοριφέρ για θέρμανση , πολλές από αυτές τις ενεργειακές εστίες έχουν την δυνατότητα μέσο μπόιλερ να καλύψουν τις ανάγκες του σπιτιού σε ζεστό νερό αυτόνομα η και σε συνεργασία με τον θερμοσίφωνα .

Ένθετα ενεργειακά τζάκια κασέτες ( inserts )
Πρόκειται για ενεργειακές εστίες κατασκευασμένες από τα εργοστάσια με σκοπό την ενσωμάτωση τους σε ήδη υπάρχοντα παραδοσιακά τζάκια μετατρέποντας τα σε ενεργειακά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν εξ αρχής και να αποτελέσουν την εστία για ένα νέο ενεργειακό τζάκι. θερμαίνουν εκτός από την ακτινοβολία τους με την βοήθεια ενσωματωμένων βεντιλατέρ και με ζεστό αέρα έναν ενιαίο χώρο η μέσο αεραγωγών ένα κοντινό δωμάτιο.

Τα επιπλέον χαρακτηριστικά τους είναι :
• ο ενσωματωμένος αεροθάλαμος ( χώρος εναλλαγής του κρύου αέρα σε ζεστό) με μικρές διαστάσεις για να μπορούν να τοποθετούνται εύκολα στα περισσότερα τζάκια.
• Μικρής διαμέτρου έξοδο καυσαερίων για την σωστή λειτουργία και σύνδεση με όλες τις υφιστάμενες καμινάδες.
• Σύστημα ανεμιστήρων ( βεντιλατέρ ) για την προώθηση του ζεστού αέρα και την μέγιστη απόδοση.
• Είναι διαθέσιμες σε διάφορες διαστάσεις ανάλογα το τζάκι που θέλουμε να μετατρέψουμε και ορισμένες εταιρείες μας δίνουν την επιλογή των ειδικών διαστάσεων.

meleti-xorou-energeiakatzakia1.png

Τύποι Τζακιών

Είστε έτοιμοι να σας προτείνουμε μια ολοκληρωμένη τεχνική μελέτη?

Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας τεχνικός της FIRETECH-Βασιλακάκης θα σας ενημερώσει για όλους τους τύπους τζακιών.