Εγκατάσταση ενεργειακού τζακιού

egatastasienergeiakotzaki-01_small.jpg
egatastasienergeiakotzaki-02_small.jpg
egatastasienergeiakotzaki-03_small.jpg
egatastasienergeiakotzaki-04_small.jpg

FIRETECH-Βασιλακάκης

Εγκατάσταση ενεργειακού τζακιού

Η εγκατάσταση ενός ενεργειακού τζακιού είναι εργασία που πραγματοποιείτε από ειδικευμένο τεχνικό με γνώσεις και εμπειρία . Κατά αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται αστοχίες και προβλήματα δυσλειτουργίας που θα σας ταλαιπωρήσουν στο μέλλον.

Πέραν της αρχικής τοποθέτησης (κατασκευή βάσης - αλφάδιασμα εστίας - σύνδεση καμινάδας ) έμφαση δίνουμε και στην κατασκευή που περιβάλει την εστία και θα δώσει την τελική μορφή στο ενεργειακό μας τζάκι. Η μόνωση , τα πυρίμαχα υλικά και η διαχείριση της εφαρμογής τους είναι τα σημαντικότερα στοιχεία για μια πετυχημένη εγκατάσταση.

Τηρώντας τις προδιαγραφές του κατασκευαστή για την εκάστοτε εστία , έχουμε την μέγιστη απόδοση της συσκευής και την ιδανική λειτουργία , λάθος εγκατάσταση μπορεί να μας οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση , κακή λειτουργία , αλλά και ακύρωση της εργοστασιακής εγγύησης που συνοδεύει την εστία.

Η θέση που θα επιλέξουμε να τοποθετήσουμε το ενεργειακό τζάκι πρέπει να υποστηρίζεται από τα κατάλληλα αδρανή υλικά , ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται καθώς κα να φροντίσουμε την άμεση πρόσβαση για την διοχέτευση εξωτερικού (νωπού αέρα ) στον χώρο καύσης.

Σε περίπτωση αερόθερμου ενεργειακού τζακιού , που έχει προβλεφτεί για την κεντρική θέρμανση του σπιτιού , το δίκτυο μεταφοράς του θερμού αέρα στα απομακρυσμένα δωμάτια πρέπει να στηθεί , και να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές και ρυθμίσεις έγκαιρα για την σωστή και ομοιόμορφη κατανομή θέρμανσης . Το ίδιο ισχύει και για τις υδραυλικές εστίες ( τζάκια καλοριφέρ ) όπου την συγκεκριμένη διαδικασία την αναλαμβάνει ειδικευμένος υδραυλικός με εμπειρία σε ανάλογα συστήματα.

Στην FIRETECH - ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ έχοντας την μεγαλύτερη πείρα στην ελληνική αγορά αναλαμβάνουμε και ολοκληρώνουμε εγκαταστάσεις ενεργειακών τζακιών σε όλη την Ελλάδα με την συνέπια και τον επαγγελματισμό που μας διέπει.

Καλέστε τώρα στο 213 0058272 και ενημερωθείτε άμεσα για τις δυνατότητες που έχουν τα τελευταίας γενιάς ενεργειακά τζάκια και συστήματα που εφαρμόζουμε .

 

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να εγκατασταθεί το ενεργειακό τζάκι ;
Η εγκατάσταση ενός ενεργειακού τζακιού μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε φάση της οικοδομής , ακόμα και σε κατοικημένα σπίτια , μετά τους σοβάδες πάντως είναι η ιδανικότερη στιγμή .

Η καμινάδα του τζακιού πρέπει να είναι πάντα κατακόρυφη με την εστία μας ;
Ναι , καλό θα είναι αλλά όχι απαραίτητο, μπορούμε να μετατοπίσουμε τον άξονα της καμινάδας χρησιμοποιώντας μικρές ανοιχτές γωνίες είτε για να αποφύγουμε κάποιο εμπόδιο είτε για να τοποθετήσουμε το τζάκι μας στην επιθυμητή θέση.

Πόσες ημέρες χρειάζονται για μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση ;
Η αρχική τοποθέτηση της εστίας στις περισσότερες περιπτώσεις ολοκληρώνεται σε μία ημέρα , εγκαταστάσεις για κεντρική θέρμανση με δίκτυα αεραγωγών η υδραυλικά 3 -4 ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας .

Χρειάζεται κάποια υποδομή η πρόβλεψη πριν την εγκατάσταση ;
Συνήθως όχι , σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί η συνδρομή του υδραυλικού η ηλεκτρολόγου της οικοδομής , διαφορετικά τεχνίτες συνεργάτες της εταιρίας μας μπορούν να επιληφθούν της κατάστασης .

meleti-xorou-energeiakatzakia1.png

Εγκατάσταση ενεργειακού τζακιού

Είστε έτοιμοι να σας προτείνουμε την ιδανική λύση εγκατάστασης?

Επικοινωνήστε μαζί μας και ο ειδικευμένος τεχνικός της FIRETECH-Βασιλακάκης με γνώσεις και εμπειρία  θα αναλάβει την εργασία για την εγκατάσταση του.